oncontextmenu="return false">

Grattis!


Happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday dear Amanda
happy birthday to you

15 stora år!
Grattis grattis grattis världens bästa Amanda! Nu blir det moppe och hela köret! Hoppas att du får en jätte fin födelsedag med högar av presenter och en stor tårta! Sen vem vet vad tomten kommer med hem från Thailand. ;)

Kamerautrustning

Ni har frågat, jag svarar...
En del av er läsare har frågat vilken kamera jag fotar med. Och det är så här att jag brukar låna min systers systemkamera, en Nikon D40 som nu längre inte finns att köpa i affärerna. Till den har hon köpt ett annat objektiv, ett AF 50mm 1,8, som släpper in mycket ljus och är väldigt prisvärt. Objektivet är främst till för porträtt bilder och man kommer därför ganska nära. För att komma ytterligare lite närmare brukar jag använda mig av ett close-up filter +4, som verkar fungera minst lika bra som ett macro-objektiv som dessutom är mycket billigare.

Nu till min smidiga kompaktkamera, en Sony Ericsson DSC W85. Jag själv skulle vilja säga att det är en väldigt bra kompaktkamera. I dagsljus fungerar den alldeles utmärkt men däremot på mörkare platser och när man vill ta kort på små ting duger den inte till och det är då jag brukar låna min systers system. Någon gång i framtiden och förhoppningsvis inte allt för långt bort vill jag köpa en egen system men det är alltid bra att ha med sig en kompaktkamera om man är ute och reser t.ex.

P.s Tack snälla för alla fina kommentarer. Det värmer i hjärtat och får mig att vilja fortsätta fotografera och utvecklas när jag får bra respons på de jag publiserar.


M-I-L-I-T-A-R-Y


Bara ett knapptryck borta.
Jag är som förtrollad av denna A-Ten-Hut Military jackan! Jag letade idag på stan efter "militär" jackor men hittade inte det självklara valet att köpa. Min sökning är över. Nu är det bara att hoppas på att den finns kvar då jag har pengar och sen så trycker jag på den där knappen som ser så frestande ut och beställer den!


Jag saknar att vakna upp med dig vid min sida

Missa ett enda litet ord, och allt är förstört...
Gud vad arg jag är på mig själv. Idag på engelska provet hade vi en skrivuppgift, man skulle skriva om någonting man har gjort och sen ångrat sig. Just det där lilla ordet regret läste jag aldrig och skrev därför något helt annat än vad man skulle. Vi har bara haft 3 lektioner idag men på av dom två prov och en 80 minuter lång matte. Direkt efter skolan pallrade jag och Julia iväg och simmade måååånga längder. Så jag är riktigt trött och tänkte bara slappa och ha en riktig film kväll. Hur ska ni spendera er fredagskväll?


through my sisters camera lens: me
"Jad älskar dig
Inte bara för vad du är
Utan för vad jag är
När jag är med dig"
-Roy Croft

"Kärlek finner du inte genom att hitta den perfekta personen,
utan genom att se en imperfekt person på ett perfekt sätt."
-Sam Keen


Låttips ll

Dags att släppa rollen.
Matte provet från förra veckan gick apdåligt! Den större delen av hela 9:an fick antingen just så pass G eller IG. Lärarna hade typ krismöte och sen så sa våran matte lärare att vi skulle ta på oss nästan allt ansvar för hur det hade gått. Men om det är en så stor grupp som inte klarade provet så kan det ju inte vara bara vårat fel. Alla som inte fick tillräckligt höga poäng är inte så oambitiösa. Så idag skulle alla nior sammlas och alla mattelärare. Janne, en av matte lärarna hade gjort små plankor där det stod olika "roller", så alla matte lärare fick varsin liten planka med en roll. Vi skulle delas in i grupper och dom började dramatisera hur det kunde se ut när man jobbar i grupp, att det inte är så lätt. Man fick sig ett gott skratt och man kände igen sig lite grann. Jag tror att alla tar på sig en viss roll i skolan. Kanske den man vill vara eller inte vara, men en roll.
Lady gaga - Bad romance
Fall out boy - Thanks for the memories
The last goodnight - Pictures of you

Asher Book - Try


Mitt ansikte i en gammal mans kropp...


through my sisters camera lens: me
Jag har dragit min linje, vars går din?
Mitt ansikte i en gammal mans kropp...Mitt ansikte i en gammal mans kropp...Hmm? Nae usch inget jag skulle föredra, men ett roligt project som jag har dragit igång med på bilden vars arbete jag tog med hem idag. Den redan stora högen av prov blir bara större och större. Visst skulle jag kunna klaga på allt som är dåligt i mitt liv just nu men vad hjälper det? Jag börjar bara må sämre och det är ju så mycket roligare att tänka på allt bra som jag har. Vilket faktiskt är mycket. Jag har ju världens bästa släkt, riktigt underbara vänner, jag är på resandefot flera gånger i år och mycket mycket mer! :D Ha det så bra!

Big piles of many gifts





behind my sisters camera lens: me
Jag fick abstinensbesvär igår och ville verkligen köpa presenter,
om inte rosor hade varit så dyra så hade mamma fått en hel buket med rosor, men hon fick en ros och en nalle av mig som bar en rosa mag t-shirt med texten världens bästa mamma på. Det kommer rakt från mitt hjärta mamma. Pappa ska få sin present idag, det ligger i det guldrandiga paketet. Men man vet aldrig om pappa läser detta inlägg så ni får veta vad som ligger i paketet en annan gång.

S h o p a h o l i c v a r n i n g !
Varje gång jag går på stan så tycks inte dessa två tassar vilja hålla sig ifrån alla dessa grejer. Det är varje gång nånting som jag kommer eller vänta nu...som jag nästan måste komma hem med från stan. Det spelar ingen roll om det är en t-shirt eller ett tuggummipaket. Igår köpte jag nödvändiga saker så som hårspary (då slipper jag snylta på syrrans varje gång ;)), solskydd för läpparna (inför Thailand) och sist men inte minst en ny mascara. Gissa vad hela kalaset gick på? Det kunde inte jag i alla fall...Nästan 300 spänn, för det där lilla!


Tävling hos paperandpen.blogg.se

Louise Runsten ritar som en gudinna och ger oss chansen till en gratis teckning, en chans som ni inte får missa!

Info för dig som vill vara med i tävlingen:
1. Skriv ett inlägg precis som jag och berätta att det är tävling hos paperandpen.blogg.se
2. Länka både till hennes blogg - paperandpen.blogg.se & till hennes hemsida - paperandpen.se
3. Skriv en kommentar och länka ditt inlägg om tävlingen så att hon vet att ni är med.

P.s Glöm inte att skriva eran mailadress så att hon kan kontakta er!


Forrest Gump


Nästan varje morgon får jag höra alla knäppa saker som jag har gjort under natten.
Jag har försökt bl.a att lägga mig i garderoben, prata på engelska, gått och lagt mig i syrrans säng och i natt var det inget undantag. Jag var den den första som gick och la mig igår kväll och mamma och syrran strax där efter. Det dröjde inte länge förän jag började gå i sömnen. Tydligen så ska jag ha ställt mig framför mammas säng och börjat prata och sedan log jag stort. Mamma sa åt mig att "Gå och lägg dig nu". Jag gick och la mig precis som hon så åt mig, men bara efter en liten stund började jag prata i sömnen igen, men den här gången lätt jag precis som Forrest Gump och pratade på engelska och de högt, haha! ;) Alla som har sett på Forrest Gump vet ju att han pratar ganska speciellt, så jag kan ju bara föreställa mig hur roligt det måste ha låtit. Det måste ha varit för att jag såg på Forrest Gump innan jag gick och la mig.

Hur roligt hade det inte varit att spelat in det så att man själv får höra hur det lät. Men åtminstånde så fick sig både mamma & syrran sig ett gott skratt!

Disney

Ända sen jag var liten har jag haft ett stort intresse för film och musik. Så många bra Disney filmer har gjorts men vad har hänt med nya Disney filmer som görs nu? Det kanske bara är jag men jag tycker att kvalitén är mycket sämre och då menar jag inte ljud och bild. När jag blir vuxen och förhoppningsvis har egna barn så vill jag att dom ska få se alla dessa Disney klassiker. Jag har valt ut några Disney filmer som jag har sett på många många gånger och några låtar i dom som är riktigt bra!
Spirit - Sound the bugle 
Skönheten & odjuret - Skönheten & odjuret 
Lilla sjöjungfrun - Del av den världen
Pocahontas - Färger i en vind
Lejonkungen - Can you feel the love tonight
 Jag minns att låten kommer i slutet av filmen och hur jag spolade tillbaka bandet om och om igen för att lyssna på den.
Spirit - Brothers under the sun Rysningar!
Lejonkungen - Circle of life

P.s Om låtarna finns på Spotify så är alltid kvalitén bättre där ;)


Kids & sleepless nights


Jag känner mig fortfarande lite knockad efter att inte ha sovit så mycket som en sekund natten från måndan till tisdan. Det är bara att konstatera att det är inte lätt att fotografera i mörker med en enkel kompaktkamera som i andra fall är så bra i dagsljus, bara ynka två bilder och det är dom här ovanför blev någorlunda bra. 12 dagar kvar till Thailand...Håll ut Julia!


Sleepover at school

Skräckfilmer, Singstar, Twister, 5 kamp, underbara människor och mycket mer stor på menyn i natt. Om jag får gissa så tror jag inte att någon av oss kommer att få så mycket som en blund i ögonen under hela natten. 9a kommer alla att se ut som zombies imorgon. Man kommer väl att sommna dreglandes över bänkarna på lektionerna. Imorgon säger vi hej till Fettisdag och då ska jag & Amanda åka semelspåret, vilket dessutom ska vara kl 6 på kvällen. Grymt mysigt med bara några få ljuslycktor som lyser upp spåret i den mörka skogen, men ojoj vad jag kommer att vara trött...hohojaja...Jäsp*. Onsdag - kemiprov, torsdag - matteprov, hur ska det sluta?!

Happy Valentine's day!

14 februari - Alla hjärtansdag!
Imorse när jag vaknade var det alldeles ljust i mitt rum. Solen sken lika fullt som det gjorde igår och det var så pass varmt att man kunde gå ut utan att måsta ta på sig vinterjackan, vilket alltid gör mig extra glad! Redan kring 9 satte Else igång med degen till semlorna. Jag slog på mobilen och såg att jag fått ett nytt meddelande, från Jonte, han frågade om jag ville följa med och åka skoter. Vi åkte upp till Degeröberget. Sist jag åkte skoter var när jag var liten och farfar var fortfarande frisk. Det var guppigt, roligt och helt underbart!

Vi gick ut på isen...

...och fikade och tog kort, klick!


Både pappa och mamma hade överraskningar till mig och min syrra, vad det var får ni se imorgon.


Is that...strawberrys? Give me!



It makes us want more

Som tur är så går vi inte skola på söndagar. Söndagen den 14 februari kommer det bästa av allt - kärleken. Så igår på skolan valde vi att fira alla hjärtans dag i förväg. Aina hade hängt upp röda ballonger i skolans cafeteria och flera av mina vänner sjöng så fint. Nu ska ni inte behöva höra på mitt babbel längre. Lyssna på mina vänner istället...;)


1. Wonderwall - Viktor & Don 2. Umbrella - Mathilda 3. This love - Lovisa & Mathilda 4. She will be loved - Mathilda


Proud to call you my father



jag älskar att lägga mitt öra mot ditt bröst, då hör jag dina hjärtslag klart och tydligt
när du andas ut så kitlas det i bak i min nacke, du vet ju hur kitlig jag är
vad det än gäller, vad än jag har gjort så känner jag att jag alltid kan komma till dig
som till exempel då jag råkade släppa moppen så att den for ner i backen, bara för att det kom en dinglande spindel
när jag berättade vad som hade hänt så tittade du bara på mig precis som när du tänker
du sa inte ens till mig, du sa "Det är sånt som händer, gjort är gjort men att jag borde vara försiktig"
du bär ett hjärta långt större än universum
du har ögon som tränger sig in i tankar som inte vill bli funna
du är dig lik sen många år tillbaka
du är osjälvisk & snäll
du är alltid positiv
du ställer alltid upp
du är världens bästa pappa
och jag, jag älskar dig <3


Grattis i efterskott!


Klicka på bilden för att lyssna på min kärlekssång till Laban.


w a n n a b e i n l o v e


Streak of light





Ingen blir den andra lik.
Jag borde bli bättre på att utnyttja vad som finns mitt framanför näsa på mig...eller ja, utanför dörren ikväll ;) Huvva idag har jag haft nationella läsförståelse i svenska. På bara 80 minuter hann jag ju inte titta igenom provet ett skvatt före inlämning. Jag fick ett fotorus så jag var bara tvungen att gå ut och knäppa lite bilder. Nej nu måste jag krypa till sängs, jag har ju nationella i svenska imorgon me fast uppsatsdelen. Vi hörs imorgon om jag hinner! :D

Fight is the way to survive



Två bilder på mig från i lördags, ph: syrran

Vilket år 010 kommer att bli! Som det ser ut nu så kan man ju inget annat än att vara glad! Månaden mars kommer att bli en bra månad med tanke på att jag ska fara på kanske mitt livs äventyr-Thailand, sista Vargbröder boken kommer ut och New moon släps på DVD. I år blir jag resandes med andra ord, för till sommaren så kommer jag att vara på Gotland och Stockholm i en vecka, och sen så dröjer det bara en vecka till så är jag i Stockholmsskärgård om allt går som jag vill.

Idag blir det att vara med grabbarna...Oj, klockan är redan över 11! Tiden går fort. Jag har gjort några små justeringar på min design, hoppas att det blev bra. Jö-gann (vi ses på thailändska ;))

Se upp i backen, sju hål i nacken!






Steg up på morgonen
innan din dag var riktigt vaken
woowow vilken härlig dag

Du & jag, jag & du.
Wiihoo! låter det ner för backarna så att det ekar i skogen. Med skidorna på och stavarna i händerna kan allt hända, i alla fall tillsammans med Amanda. Som jag har sagt förr och som jag kan säga om och om igen, Amanda du är en toppen tjej! Först så åkte vi ett varv, men sen som dom fotonördar som vi är båda två så ville vi ta kort medan vi åkte skidor. Så det var bara att fara hem och hämta kamrorna...och fika! ;) Haha! på 4:e bilden så tryckte vi upp mini marshmallows upp i överläppen och sen så höll vi inte på att få ut dom för att dom fastnade på tänderna ;) Som pappa brukar säga: "Det gäller att fånga dagen".

Living a life without freedom is like living no life at all

Drama, drama, drama! Det slutar aldrig. Nästan hela höstterminen pågick det drama och ryckten spreds lika fort som vinden. Sanningar som förvrängs efter person till person. Det verkar som att man kommer att få stå ut med det även under vårterminen också. För ett tag sen skickade jag efter min gymnasieansökan. Förstahandsvalet har stått klart för mig ett bra tag och det blev SPECTRUM - media och journalistik, andrahandsval: VOC (vård - och omsorgscollege), tredjehandsval: Medieprogrammet.

23. Så många dagar är det kvar tills jag sitter på ett flygplan påväg till Thailand, till värmen, från kylan och allt drama. Bäst att inte tjata nå mer om hur mycket jag längtar till Thailand innan syrran stryper mig i sömnen ;) Istället för att sitta inne idag tog jag, syrran och mamma en tripp till stan. Under en lång tid har solen inte synts till men idag sken den så underbart! Solsken och blå himmel gör mig på så himmla bra humör och jag kan känna glädjen från top till tå!

Mmmmmmm! Kladdkakan på Lilla Marie, stans mysigaste café!


3 från en - Vero moda. Jag har under en kort tid varit jätte sugen på att köpa silverarmband, så dom här kommer nog pryda min handled många gånger framöver.


I wish I could follow you, to the shores, of freedom


Joseph Arthur - Hony and the moon


JUST MY LUCK!


Kanske lite brusig kvalité på bildspelet men det var trots allt min tjejkväll med Ebba & Julia i lördags. Vi lagade en god god tacos och pratade bort den mesta tiden. Sen så gjorde vi något lite "crazy". Vi tuperade vårat hår och sminkade bara ena ögat nästan svart, var det tänkt i alla fall. Då fattades det bara något att måla på läpparna. Vi hade tänkt oss typ något rött färgstarkt läppstift, men vad gör man då man inte hittar något? Jo vi gjorde såhär: Först fuktade vi motsatta sidan av läppen som vi hade målat ögat på, sen så tog vi mjöl och duttade på läpparna. På korten såg det ut som om vi hade tagit bort halva läppen i paint med suddgummit...haha! ;) Eftersom att varken Ebba eller Julia hade sett filmen A walk to remember, så var det ett självklart val att se den. Alla 3 satt och grät som 3 åringar. Man kan ju alltid hoppas på att det finns en lika romantisk, snäll, söt och omtänksam kille som han i filmen (Landon). Take care!

P.s Idag när jag skulle gå ut ur bussen så hände något lite pinsamt. Jag skulle gå ner för trappan och rätt som det var så halkade jag och låg på marken! Det måste ha varit is på något av trappstegen. Det gick så fort så jag han inte ens reagera förän jag låg där...haha! ;) Elina gav mig tummen upp och förmodligen var hon inte den enda som såg mig. Vad ska man säga, det enda jag kunde göra var att skratta åt min klumpighet! ;)

RSS 2.0