oncontextmenu="return false">

Nått att tänka på del II (läs gärna)

A time to kill. Det är namnet på en film som vi såg klart idag på engelskan. Vi har nyligen läst en text om ''I have a dream", ett tal som hölls av Martin Luther King Jr. Han var en svart man som kämpade för dom svartas rättigheter. Han nämde flera gånger i hans tal "I have a dream". Han önskade att hans fyra små barn inte skulle bli dömda av deras hudfärg utan bli dömda av deras karaktär.

A time to kill handlar om just rättigheter, hur människor gör skillnad mellan vita och svarta. Tonya Hailey, en 10 årig liten flicka går hem från affären med det hon har köpt. Två män i 20 års åldern stannar bilen på en enslig väg och våldtar henne. Hon klarar sig men hamnar på sjukhus. Hon är så skadad att hon själv inte kommer att få chansen att bära på ett barn och ge ett liv till världen. Hennes pappa, Carl Lee Hailey blir helt förstörd och tar saken i sina egna händer och väntar in rätt tillfälle för att själv döda dom två männen som våldtog hans lilla flicka. Hans advokat och vän, Jake Tyler Brigance kommer till hans försvar och ska försöka få Carl Lee att bli en fri man igen. En kortfattad sammanfattning av vad filmen handlar om. Det bästa med filmen utan att jag berättar slutet för er var att han bad juryn (som skulle fattade beslutet, om Carl Lee skulle gå fri eller hammna i fängelset) att blunda. Han började berätta hur våldtäckten hade gått till, bit för bit, för att försöka få dom att förstå varför Carl Lee gjorde som han gjorde. Det sista Jake sa till dom var "Nu, föreställ henne som en vit flicka".


Bara det att jag vet att det är orättvisor och rasåtskillnader gör mig förbannad och illamående. Att det alltid kommer att finnas människor som har så vridna tankar om att vissa är mindre värda än andra p.g.a. deras ursprung, hudfärg och mycket mer kan jag bara inte förstå. Det behöver inte vara så, men vissa har valt det helt själv. Jag tror inte på att man föds till att vara en viss person, utan att det är valen man gör i livet som gör att man blir till den man är. Visst man kan inte välja om man ska fysiskt skadad eller sjuk på något sätt, men hur vi är som person är helt upp till oss.

Jag säger som jag sa i "Nått att tänka på (läs gärna)":"En person kan inte ändra allt dåligt i världen. Men om alla skulle tänka att "Det spelar ju ingen roll vad jag gör, det blir ju ändå ingen skilland" så skulle allt bara vara kaos. Allt bra som du gör, gör en enorm skillnad. Det kan vara allt ifrån att inte ha lyset på i onödan eller att inte spola i kranen mer än nödvändigt".


Headache & Back to new year's eve

Min blogglust har verkligen varit i botten. Jag har suttit förvånadsvärt lite vid datorn dom senaste 2 veckorna. Den här dagen har verkligen gått fram i snigel fart. Jag stannade hemma från skolan med en dum och onödig huvudvärk. Men imorgon får jag inte vara sjuk, för tandläkarn har kallat mig idag. Nyårsafton 09-2010 var en helt underbart rolig afton med helt otroliga männsikor, så här får ni se lite mer bilder från nyårs...


Från vänster > Frida <3

Mrs charm! Ibland så kan jag inte låta bli att fråga mig själv varför jag är nyttig när det finns så mycket gott! (men jag vet ju svaret och jag är bara halvägs till mitt slutmål) När vi kom till Mathilda hade hon typ redan en hel del godis och sen så hade Ebba typ minst lika mycket med sig som jag hade, så ja här är väl resultatet av allas bidrag av godis ;)

Från vänster: Ebba, Frida, Mathilda, Don & Kim. Gillar verkligen den här bilden! Fria ungdomar på nyårs! Mer av sånna kvällar tack!

Maybe you were right


Jag har bokstavligen shoppat tills jag droppat idag! Jag har haft en jätte rolig dag med Julle på stan. Det är ju riktigt roligt att hjälpa andra hitta kläder. Jag känner mig lite i urbalans just nu efter allt som har hänt och jag känner mig så himmla stressad inför gymnasiet. Över vad jag ska söka in på om jag inte tar mig in på den enda linjen jag vill gå på. Men livet är för kort för att sitta och tycka synd om sig själv. Så det är dags att ta tag i mitt liv och bara göra det som gör mig glad. Imorgon ska syrran vara snäll och hjälpa mig ta kort på det jag har köpt idag, så att ni får se. Bye!


My baby is back!
"People always feel compelled to sum you up, to presume that they have you and can describe you. That's fine. But there are many stories inside of me and a lot I want to achieve out side of one flat note".
- Heath Ledger


Min försenade julklapp, en bok om min favorit skådespelare Heath Ledger som gick bort för inte så länge sen. Jag älskar boken och jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är! Nu kan jag knappt vänta tills jag ska börja läsa den. Tack! Tack Amanda!I just wanna scream!

Usch! Det känns inte bra med den dåliga uppdateringen på bloggen eller dom fotografier som aldrig tas som jag vill visa er. Det är tisdag och skolan har bara varit i 2 dagar...och jag som redan är less...
Det är sista vårterminen på högstadiet och det börjar redan dra ihop sig till nationella proven. Jag är nervös men har också en känsla av att man gör det till en större sak än vad det egentligen är. Idag tog jag och mamma den första sprutan mot hepatit A&B, tror jag att det hette ;) inför Thailand som nu är 48 dagar bort. Om jag skulle välja ut 3 saker som jag är räddast för så skulle väl ordningen se ut så här: 1. Sprutor 2. Spindlar 3. Bojar, så jag var väl inte så jätte glad när jag skulle ta den första av dom 3 sprutor som man ska ta, men det gick ju jätte bra. Det vore kul om jag skulle kunna få veta lite mer om er läsare, t.ex. vilken stad ni kommer ifrån, vilka nojor ni har eller vad ni skulle vilja se mer på bloggen? Jag hoppas på fler tillfällen då det är fortfarnade är ljust då jag kommer hem så att jag kan ta lite kort. Jag skrev detta inlägg för att jag ville att ni skulle veta orsaken till den dåliga uppdateringen så att jag slipper känna mig stressad att skriva ett halvdåligt inlägg bara för att ha kvar läsarna. Jag ber er inte att stanna kvar men jag önskar att ni gör det. Jag är inte sån som jagar prenumeranter, utan jag vill att ni ska läsa min blogg för att ni vill det och för att ni tycker att den är bra. Ha det så bra!


Här kommer Pippi Långstrump tjolahopp tjolahej tjolahoppsan sa!


Så här fina är vi när det är kring 26- grader ute. Vi ser nästan ut som två eskimåer i min stora luva och Amandas stor fluffiga mössa som ser jätte mysig ut!


Titta vad Amanda hade med sig! Vad kan det vara...?


Jag - "Nej gud såååå himmla fin! Tack Amanda! Men det är inte allt Amanda har planerat åt mig. Hon sa att ljuset bara var en del utav min julklapp och att resten är beställt från internet och inte hade kommit fram ännu. Amanda, du gör mig så nyfiken!

Jag låter texten på ljuset tala för sig själv vad Amanda tycker om mig. Då är det väl min tur att säga vad jag känner för dig Amanda. Om sommrarna när vi badar vid bryggorna kan man säkert höra våra skratt eka över vatten och genom alla norrlands skogar, våra röster hörs över vårat kvarter. Jag hoppas verkligen på fler såna sommrar med dig. Du är en helt otroligt gullig tjej!

Amanda, idag blir du min inspirationskälla! Amanda bad sin mormor...eller vänta var det farmor? om att sticka en Pippi-tröja till henne. Jag har tänkt på det tidigare att det skulle vara fint men det stannade där, bara som en tanke. Idag ringde mamma och frågade min mormor om hon kunde sticka en Pippi-tröja till mig. Hon sa att hon gärna skulle göra en till mig. Så snart har jag kanske en alldeles egen. Här kommer Pippi Långstrump, tjolahopp tjolahej tjolahoppsan sa!


LåttipsVisste ni att film och musik är ett av dom största intresserna jag har? Om inte så vet ni det nu. I slutet på år 2009 fann och fastnade jag för nya låtar. Jag tänkte dela med mig några av dom låtarna som går varma på mobilen. Om ni har Spotify så sök upp låtarna där, för där får ni den bästa kvalitén och därmed det bästa utav låtarna. Med 30- grader ute blev det inte av att vara med Julia idag som det var planerat. Det var så synd för jag saknar henne verkligen. Jag har inte sett eller varit med henne under hela jullovet hittils, och det är snart slut. Om jag inte hinner få se henne under jullovet ska jag längta till skolan bara för att få träffa dig igen.


Calle Kristiansson -
Walking in Memphis
Owl City - Hello Seattle
Switchfoot - Dare you to move
Lykke Li - Possibility


Reflection


look at me
you may think you see
who I really am
but you'll never know me
everyday it's as if I play a part
now I see if I wear a mask
I can fool the world
but I cannot fool my heart

Nått att tänka på (läs gärna)

Jag önskar att jag kunde stanna tiden. Jag önskar att jag vore Peter Pan, och få vara ung i alla mina dar. Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen på bloggen...

För en liten stund sen kollade jag in på Lisas blogg. Hon skrev om hennes förhoppningar kring vårt nykommna år 2010. Hon skriver att hon har lovat sig själv att inte låta någon "trampa" på henne. Alla saker medför positiva/negativa saker, och jag tror att det är hur man väljer att se på saker som det blir lättre/svårare att ta saker. Du väljer helt själv, om du ska tänka på dom positiva sakerna och göra det bästa utav situationen, och lägga dom negativa sakerna åt sidan. Eller om du väljer att göra tvärtom.

Bloggen till exempel:
Många bloggare får många gånger dumma och inte minst sagt barnsliga och onödiga kommentarer om allt möjligt. Många gånger tror jag att det handlar om avundsjuka och om inre dålig självkänsla från den person som skriver dumma saker för att trycka ner andra, för att man själv mår dåligt. Det är en konst att kunna vara glad för någon annans skull när man själv har nedgångar, men det går om man bara väljer att vara det. Isabella eller "blodinbella" som hon brukar kallas, säger att alla dumma saker som hon får höra om hon och hennes blogg bara stärker henne allt mer. Hon väljer att göra det negativa till någonting bättre och utnyttjar det.

Tankarna som ständigt dyker upp i mitt huvud är: Varför, om inte man har något bra att säga, varför ska man då säga något överhuvudtaget? Då är det lika bra att hålla det för sig själv!

En person kan inte ändra allt dåligt i världen. Men om alla skulle tänka att "Det spelar ju ingen roll vad jag gör, det blir ju ändå ingen skilland" så skulle allt bara vara kaos. Allt bra som du gör, gör en enorm skillnad. Det kan vara allt ifrån att inte ha lyset på i onödan eller att inte spola i kranen mer än nödvändigt.

 


T V Å T U S E N T I OOm det inte vore för att jag skulle ha varit så himmla mätt nu så skulle den där planksteken fortfarande vattnas i munnen på mig. Det var super gott! Tack Else!

Pannacotta till efterrätt ska det va!

Nu undrar ni säkert vad vi håller på med egentligen? Jo, det började så här att Else berättade vad hon och hennes släkt brukade göra på julafton efter att dom hade ätit, och då sa hon att alla brukade springa barfota i snön runt huset. Det dröjde inte länge innan jag, pappa & Else hade dragit av och slängt sockarna och kavlat upp byxbenen innan vi var ute och sprang i den djupa ISKALLA snön.


Inte långt efter att jag & Don kommit till Mathilda sätter vi igång med trassliga Twister, Singstar Rock Ballads och någon action film som jag dock inte minns namnet på...

Ännu en kameratokig tjej! Mathilda!Vackra fyrverkerier!

Vi missade just precis tolvslaget med en minut över och tog fyrverkerierna först och...

...skålade efter!

Jag skulle inte byta ut mina kompisar för nått i världen! Kim, jag, Ebba, Frida, Don & Mathilda <3


RSS 2.0